Nieuws

Legends & Legacy

23 / 04 / 2023
Cor_Unum_Bord_Gif_01.gif

Cor Unum viert haar 70-jarig jubileum met uitgebreide bordencollectie: ze vroegen maar liefst 70 jonge en gerenommeerde creatievelingen om een ​​bord te ontwerpen met als thema Legends & Legacy. Nooit eerder toonde Milaan werk van zoveel ontwerpers, kunstenaars, architecten en andere makers in één tentoonstelling.
 

Lees meer

Barrel Chair

21 / 04 / 2023
news_klein_barrel_02.jpg

De barrel chair is gebaseerd op rechte lijnen en ergonomische rondingen, met een knipoog naar de archetypische vormgeving van de klassieke houten regenton. Dit ontwerp is min of meer een tuinmeubel, gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Rotatiegegoten meubels zijn structureel robuust. Bovendien breken meubels die uit één stuk zijn vervaardigd veel minder snel dan meubels die zijn gemaakt met meerdere onderdelen die zijn verbonden met mechanische bevestigingsmiddelen. Kortom, de Barrel-stoel is een onverwoestbaar object. De produktie mallen zijn nu getekend en we verwachten deze stoel dit jaar te lanceren.
 

Lees meer

MOOOI Milan Design Week.

15 / 04 / 2023
PHOTO-2023-03-15-12-49-27_02.jpg

Een nieuw ontwerp voor MOOOI: vloerkleed 'Flint' dankt zijn inspiratie en sterke karakter aan het materiaal vuursteen. De bruin-, grijs- en wittinten van deze oersteen worden bepaald door de aanwezige mineralen in het gesteente en de omstandigheden waaronder het is ontstaan. Witte vlekken bevatten meestal weinig of geen onzuiverheden, terwijl bruine en grijze vlekken ijzer bevatten. De dichtheid van de steen zorgt voor een karakteristieke tekening in het patroon en dit was de inspiratie voor onze nieuwe ontwerpen voor Moooi Carpets. Het materiaal vuursteen is een bros gesteente dat gemakkelijk aan de randen splijt. Daarom werd besloten om deze tapijtontwerpen deze karakteristieke lijnen en vormen te geven.
 

Lees meer

MaMa geknoopt

28 / 11 / 2022
Mama-knotted-02-kopie-2-A4.jpeg


Roderick Vos: 


' Eind oktober vroeg Cok de Rooy van The Frozen Fountain mij, en vele andere Nederlandse ontwerpers, een vaas te ontwerpen. The Frozen Fountain, al jarenlang ambassadeur van Dutch Design, bestond inmiddels 30 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. 
Natuurlijk wilde ik graag iets voor hem maken, maar er was toch wel enige tijdsdruk om dit voor elkaar te krijgen in zo’n absurd korte tijd. Kortom: Ik moest een list verzinnen. 
Het werd een grap: en wel met een aanpassing in een al bestaande mal van de Mama vaas.
Waarom niet? : 'gewoon een knoop leggen in 1 van de tuiten van onze iconische MaMa vaas voor Cor Unum’. Soms moet je ons vak niet altijd te serieus nemen, toch..? Het leverde een hilarisch beeld op! De presentatie '50 vases’ in Amsterdam is prachtig geworden en echt zeer de moeite waard om te bezoeken. Dank je Cok de Rooy & Lotte Landsheer! '


The Frozen Fountain: Adres: Prinsengracht 645, 1016 HV Amsterdam.
 

Lees meer

Nieuw PODE brand beeld 2023

09 / 11 / 2022
1 - 002-V4-final-V2-2.jpg

Het Pode magazine 2023, dat onlangs van de persen rolde, is in vele opzichten baanbrekend. Productfoto’s zijn (vrijwel) helemaal uit het boek verbannen, waardoor de nieuwe collectie optimaal tot zijn recht komt. Het meest in het oog springende, zijn de gemanipuleerde beelden. Artdirectors Claire en Roderick Vos daagden fotografen duo (Benning-Gladkova / Arjan Benning & Polina Gladkova ) uit om fotografie te combineren met computer-animaties. Het zorgt voor een magisch effect, dat surreëel is en gelijktijdig geloofwaardig en onwaarschijnlijk sfeervol. 

Lees meer

Fatboy

03 / 09 / 2022
Roderick_Vos_FATBOY_KABOOM_Dark_blue_MASTERPIECE_10.jpg

Stoeltje Kaboom is een design statement. Rond, vriendelijk ogend en vol karakter. Totaal anders dan de slanke stoelen die je gewend bent – en toch meteen vertrouwd. Het is alsof het zo uit je favoriete stripboek is verschenen! Dankzij de ronde vorm is Kaboom comfortabel, maar ook erg stevig. En die sterke houding heeft een functie. Dit ontwerp is rotatiegegoten uit één stuk. Hoe dikker de holle vormen, hoe steviger de stoel. Kaboom is onverwoestbaar! Roderick: “Als ik ontwerp, wil ik plezier hebben. Ik ben altijd op zoek om grenzen te verleggen. En zo werkt Fatboy ook. We maken allebei ongebruikelijke producten voor dagelijks gebruik waar je blij van wordt. Wat dat betreft voelt het werken met Fatboy als thuiskomen.”

Lees meer

Download Formulier