Nieuws

Het zit in de genen
27 / 05 / 2018

Geweldig om een ontwerp van mijn vader uit 1981 voor Holborn (Born in Holland) terug te zien via Designboom. Het blijft een beauty!. DOCUBITE ontwikkelde een serie van gifs
onder de noemer 'I am a computer’. Een ode aan zestien iconische computer ontwerpen uit de 20-e eeuw. Al deze ontwerpen zijn niet super snel, maar wat geeft ’t? Ze zijn allemaal een genot om naar te kijken. ‘I am a computer’ viert het ontstaan van desktop computers uit een ogenschijnlijk kleurloze periode in industrial design. 

 

https://www.designboom.com/art/docubyte-i-am-a-computer-animated-gifs-05-24-2018/


 

Lees meer
Wally, een cartoonesk keramisch tafellampje
04 / 04 / 2018

De meeste van onze projecten ontstaan door opdrachten van onze klanten. Maar soms hebben we gewoon de drang om zelf een ontwerp te realiseren omdat we daar gewoon zin in hebben. Bovendien worden dat vaak de meest interessante ontwerpen. In ons vorige project zijn we bezig geweest met drie dimensionaal gevormde zes hoekige -hexagon- tegels. Door de harde lijnen en vlakken van deze vorm, en reflectie van het licht en schaduw op deze tegels realiseerden we ons dat we dit concept ook heel goed zouden kunnen toepassen voor een klein keramisch licht object. In dit geval een vreemd, maar uiterst charmant uitziende tafellamp uit keramiek. Welkom, Wally. 

Lees meer
Een inspirerende samenwerking met NLXL
03 / 04 / 2018

Wandtegels worden de laatste tijd als het ware een beetje bevrijd van hun enigszins beperkte rol voor het interieur. Ze komen weer terug en wij zien keramiek de laatste tijd weer meer binnenshuis toegepast. We kregen gelijktijdig dezelfde ingeving toen NLXL Mr & Mrs Vintage ons vroeg een ontwerpvoorstel voor nieuw behang in te dienen. Waarom geen echte drie dimensionale tegels ontwikkelen, deze fotograferen en dit zo vakkundig laten printen dat het behang van een afstand gewoon op een echte keramiek tegelwand lijkt? Dit project liep qua tijd totaal uit de hand maar het eindresultaat maakte alles weer goed. Er werd ons gevraagd een recent portret van ons te sturen voor de introductie van dit behang maar soms moet je je vak gewoon niet al te serieus nemen. Introductie van de ontwerpen voor NLXL zal plaatsvinden op de Salone del Mobile  -Rossana Orlandi-.

Lees meer
Een geslaagd experiment, de eerste zwarte MaMa vaas
01 / 04 / 2018

Een kleur wordt beschouwd als zwart wanneer deze zo donker is dat er geen tint of verzadiging te onder-scheiden is. Een oppervlakte, zoals bij deze zwart geglazuurde keramische vaas, heeft een zwart voorkomen als er zeer weinig licht wordt terug-gekaatst. Het meeste licht dat op het voorwerp valt wordt in dit geval door de zwarte glazuur-tint geabsorbeerd. Onze MaMa vaas is vanaf haar 'geboorte' alleen maar in een witte glazuurkleur geproduceerd. Maar anno 2018 we waren niet wars van een experiment: nu blijkt dat deze zwarte variant -in mijn ogen- eigenlijk nog veel mooier is. Daarom zijn er nu meerdere glazuurkleuren toegevoegd aan de MaMa vaas uit de Cor Unum collectie.
 

Lees meer
Nomad, St. Moritz met Galerie Priveekollektie
28 / 03 / 2018

Mijn dressoir Montigny no.4 is nu weer heelhuids terug van een show uit St. Moritz, genaamd NOMAD. Dit is een kunstbeurs voor verzamelaars van design, waarbij internationale galeries het werk van hun kunstenaars tonen. Ondanks het feit dat ik mij zelf allesbehalve kunstenaar voel -ik probeer gewoon als produkt ontwerper mooie dingen te realiseren-, is het fijn te ervaren dat het werk van onze studio wordt gewaardeerd in het buitenland. Priveekollektie vertegenwoordigt internationaal erkende kunstenaars en designers, en selecteert jonge, opkomende talenten om hun werk te exposeren. Het belangrijkste is de combinatie van hedendaagse kunst en limited-edition design, die elkaar aanvullen en verbinden. Priveekollektie neemt naast de eigen exposities ook deel aan erkende, internationale kunstbeurzen in o.a. Basel, Miami, Londen en New York, voor zowel hedendaagse kunst als design.

Lees meer

Download Formulier