Nieuws

Twisty fauteuil voor HC28 Cosmo

18 / 09 / 2023
DSC_6815 kopie.jpg

Tijdens de 52e editie van de CIFF meubelbeurs in Shanghai presenteerden wij een fauteuil voor het merk HC28 Cosmo. 

Deze fauteuil is ontworpen en geïnspireerd door A.I gegenereerde vormen. Als uitgangspunt voor dit project hebben we deze beelden opnieuw geïnterpreteerd in een nieuw vormconcept. Ik zou zeggen: ‘kunstmatige intelligentie in combinatie met onze artistieke intelligentie’.  Dit project was mijn persoonlijke onderzoek naar wat A.I voor onze industrie zou kunnen betekenen, en nu weet ik zeker dat er een ‘human touch’ nodig is om een product te creëren dat aantrekkelijk en goed is.

 

Fotografie: Marthe Bodil Vos.

Lees meer

Stand ontwerp voor HC28 Cosmo

16 / 09 / 2023
DSC_7431 kopie.jpg

Aan de buitenzijde van de HC28 stand tijdens de CIFF beurs 2023 in Shanghai. Voor dit project hebben we een moderne fauteuil gemaakt en een concept voor de presentatie van dit ontwerp. De Twisty fauteuil belichaamt futuristisch minimalisme. Deze fauteuil met haar vloeiende lijnen uit vormschuim is gestoffeerd met een stretch-stof bekleding. Het belichaamt de essentie van eenvoud. Dit ontwerp is een kijkje in de wereld die doet denken aan Stanley Kubricks 'A Space Odyssey’. Een pluim voor het uitzonderlijke vakmanschap van HC28 en de prachtige animatie door CGI artist @vito.boox @kilian.vos and sound design by @wiebe.vos.

Fotografie: Marthe Bodil Vos

Lees meer

Barrel Chair

25 / 07 / 2023
news_klein_barrel_02.jpg

De barrel chair is gebaseerd op rechte lijnen en ergonomische rondingen, met een knipoog naar de archetypische vormgeving van de klassieke houten regenton. Dit ontwerp is min of meer een tuinmeubel, gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Rotatiegegoten meubels zijn structureel robuust. Bovendien breken meubels die uit één stuk zijn vervaardigd veel minder snel dan meubels die zijn gemaakt met meerdere onderdelen die zijn verbonden met mechanische bevestigingsmiddelen. Kortom, de Barrel-stoel is een onverwoestbaar object. De produktie mallen zijn nu getekend en we verwachten deze stoel dit jaar te lanceren.
 

Lees meer

MOOOI Milan Design Week.

22 / 04 / 2023
PHOTO-2023-03-15-12-49-27_02.jpg

Een nieuw ontwerp voor MOOOI: vloerkleed 'Flint' dankt zijn inspiratie en sterke karakter aan het materiaal vuursteen. De bruin-, grijs- en wittinten van deze oersteen worden bepaald door de aanwezige mineralen in het gesteente en de omstandigheden waaronder het is ontstaan. Witte vlekken bevatten meestal weinig of geen onzuiverheden, terwijl bruine en grijze vlekken ijzer bevatten. De dichtheid van de steen zorgt voor een karakteristieke tekening in het patroon en dit was de inspiratie voor onze nieuwe ontwerpen voor Moooi Carpets. Het materiaal vuursteen is een bros gesteente dat gemakkelijk aan de randen splijt. Daarom werd besloten om deze tapijtontwerpen deze karakteristieke lijnen en vormen te geven.
 

Lees meer

MaMa geknoopt

28 / 11 / 2022
Mama-knotted-02-kopie-2-A4.jpeg


Roderick Vos: 


' Eind oktober vroeg Cok de Rooy van The Frozen Fountain mij, en vele andere Nederlandse ontwerpers, een vaas te ontwerpen. The Frozen Fountain, al jarenlang ambassadeur van Dutch Design, bestond inmiddels 30 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. 
Natuurlijk wilde ik graag iets voor hem maken, maar er was toch wel enige tijdsdruk om dit voor elkaar te krijgen in zo’n absurd korte tijd. Kortom: Ik moest een list verzinnen. 
Het werd een grap: en wel met een aanpassing in een al bestaande mal van de Mama vaas.
Waarom niet? : 'gewoon een knoop leggen in 1 van de tuiten van onze iconische MaMa vaas voor Cor Unum’. Soms moet je ons vak niet altijd te serieus nemen, toch..? Het leverde een hilarisch beeld op! De presentatie '50 vases’ in Amsterdam is prachtig geworden en echt zeer de moeite waard om te bezoeken. Dank je Cok de Rooy & Lotte Landsheer! '


The Frozen Fountain: Adres: Prinsengracht 645, 1016 HV Amsterdam.
 

Lees meer

Nieuw PODE brand beeld 2023

09 / 11 / 2022
1 - 002-V4-final-V2-2.jpg

Het Pode magazine 2023, dat onlangs van de persen rolde, is in vele opzichten baanbrekend. Productfoto’s zijn (vrijwel) helemaal uit het boek verbannen, waardoor de nieuwe collectie optimaal tot zijn recht komt. Het meest in het oog springende, zijn de gemanipuleerde beelden. Artdirectors Claire en Roderick Vos daagden fotografen duo (Benning-Gladkova / Arjan Benning & Polina Gladkova ) uit om fotografie te combineren met computer-animaties. Het zorgt voor een magisch effect, dat surreèˆel is en gelijktijdig geloofwaardig en onwaarschijnlijk sfeervol. 

Lees meer

Download Formulier