Nieuws

Pode Magazine
10 / 12 / 2018

 

Voor onze ontwerpstudio is het echt een genot om Art Directors te zijn van het Nederlandse merk Pode, dat nu zijn weg vindt naar liefhebbers door heel Europa. Het merk is nu verrassend, fris, kleurrijk en toch heel betaalbaar. Iets wat wij, en het Pode team erg belangrijk vinden. We geven vorm aan een complete lifestylecollectie, waarmee je je hele woonkamer kunt inrichten. Dat was ook ons doel drie jaar geleden toen we aan deze taak begonnen. We werken samen met gerenommeerde binnen & buitenlandse ontwerpers die hun sporen verdiend hebben,en elke keer weer vernieuwende, innovatieve creaties afleveren. Wij proberen elk jaar de Pode-collectie een geheel eigen identiteit, in kleur, stijl en product-ontwerp te geven. Het nieuwe magazine Nummer 5 is nu gedrukt, en we zijn er meer dan trots op. 

 

https://www.pode.eu/nl/magazine

Lees meer
Doodle Vaas
05 / 11 / 2018

Onze iconische MaMa vaas, ontworpen in 1999, is eigenlijk best wel een groot keramisch object. Dus waarom niet eens keer een kleiner vaasje ontwerpen voor de huidige collectie van Cor Unum? We maakten een snel computer schetsje en een bijbehorende 3d print op onze nieuwe 3d printer. Het eindresultaat leek wel een karakter uit een Disney cartoon, dat plots tot leven werd gewekt. Daarom vonden we de naam Doodle- krabbeltje- ook passend voor dit ontwerp. De charmante basisvorm bleek veelbelovend en straalde minimalisme uit. Maar het is toch best een ingewikkeld te produceren ding, zo’n vaas. De koper heeft natuurlijk totaal geen idee hoeveel kennis en kunde nodig is van de Cor Unum vaklieden om tot een mooi eindresultaat te komen. Ga eens een kijkje nemen. En er is nog mee goed nieuws: men houdt weer van keramiek. Na de 20-e eeuw van ‘plastics  & massa produktie’ is er nu weer aandacht voor het handgemaakte product. Keramiek wordt, zeer terecht, weer gewaardeerd. Cor Unum produkten zijn eerlijke en authentieke produkten met een prachtig verhaal. ‘Doodle’ gaan we in het eerste kwartaal van 2019 introduceren. Met dank aan Marlies Crooijmans van Fabrique Ceramique en Lotte Landsheer van Cor Unum! 

 

Coming soon: http://www.corunum-ceramics.nl/nl

Lees meer
Textiles & More
30 / 09 / 2018

Claire Vos; 'bij deze nieuwe collectie voor Textiles & More ben ik uitgegaan van een andere techniek, de printtechniek. Voor mijzelf gaf dit veel mogelijkheden voor het dessin omdat ik bij deze technologie veel makkelijker kleuren en kleurverlopen heb kunnen toepassen. Bij het weven van gordijnstoffen ben je altijd toch wat beperkter. Bij deze printtechniek ben ik een beetje op een airbrush achtige wijze aan de slag gegaan waardoor er een soort van drie dimensionale diepte in de stof is ontstaan. Optische effecten zijn daarom min of meer het thema in deze collectie, genaamd Gravity. De collectie bestaat uit 4 prints: Rain, Knit, Clan & Paperclip, gerealiseerd in diverse stof kwaliteiten, van satijn tot voile.'

Lees meer
Het zit in de genen
27 / 05 / 2018

Geweldig om een ontwerp van mijn vader uit 1981 voor Holborn (Born in Holland) terug te zien via Designboom. Het blijft een beauty!. DOCUBITE ontwikkelde een serie van gifs
onder de noemer 'I am a computer’. Een ode aan zestien iconische computer ontwerpen uit de 20-e eeuw. Al deze ontwerpen zijn niet super snel, maar wat geeft ’t? Ze zijn allemaal een genot om naar te kijken. ‘I am a computer’ viert het ontstaan van desktop computers uit een ogenschijnlijk kleurloze periode in industrial design. 

 

https://www.designboom.com/art/docubyte-i-am-a-computer-animated-gifs-05-24-2018/


 

Lees meer
Wally, een cartoonesk keramisch tafellampje
04 / 04 / 2018

De meeste van onze projecten ontstaan door opdrachten van onze klanten. Maar soms hebben we gewoon de drang om zelf een ontwerp te realiseren omdat we daar gewoon zin in hebben. Bovendien worden dat vaak de meest interessante ontwerpen. In ons vorige project zijn we bezig geweest met drie dimensionaal gevormde zes hoekige -hexagon- tegels. Door de harde lijnen en vlakken van deze vorm, en reflectie van het licht en schaduw op deze tegels realiseerden we ons dat we dit concept ook heel goed zouden kunnen toepassen voor een klein keramisch licht object. In dit geval een vreemd, maar uiterst charmant uitziende tafellamp uit keramiek. Wally wordt in 2019 door Cor Unum op de markt gebracht. Welcome, Wally!

Lees meer

Download Formulier