Nieuws

Mitchell

27 / 09 / 2023
IMG_6142.jpg

Our latest design for Dutch brand QLIV, a wooden table full of curvy lines. The legs are placed in an asymmetrical way, and the shape of the table top is reminiscent to the wing of a spitfire. Structural strength and simplicity was the basis for this table design. With its signature corner detail the oak table MITCHELL represents a clear example of a minimalist table. These designs consist of a serie of dining and low tables in different lengths.
 

Lees meer

Lighthouse

25 / 09 / 2023
Lighthouse_GIF_Zonder_tekst.gif

Lighthouse is de eerste realisatie van een bijzonder prototype. Een staande lamp die schoonheid uitstraalt in zowel de technische uitvoering als de vorm zelf. Deze industrieel ogende lamp is een concept dat ik al een aantal jaren in mijn hoofd had, maar nooit de tijd kon vinden deze te realiseren. Eindelijk is het gelukt! Deze ‘periscoop' lamp kan uitschuiven tot een hoogte van 190 centimeter. De stalen lampenkap aan de bovenzijde is kantelbaar waardoor je deze op verschillende manieren kunt toepassen. Bovendien is de kap 360 graden draaibaar. We maken dit ontwerp in een gelimiteerde oplage of zoals wij het noemen, 'een Studio Edition’.

Lees meer

Twisty fauteuil voor HC28 Cosmo

18 / 09 / 2023
DSC_6815 kopie.jpg

Tijdens de 52e editie van de CIFF meubelbeurs in Shanghai presenteerden wij een fauteuil voor het merk HC28 Cosmo. 

Deze fauteuil is ontworpen en geïnspireerd door A.I gegenereerde vormen. Als uitgangspunt voor dit project hebben we deze beelden opnieuw geïnterpreteerd in een nieuw vormconcept. Ik zou zeggen: ‘kunstmatige intelligentie in combinatie met onze artistieke intelligentie’.  Dit project was mijn persoonlijke onderzoek naar wat A.I voor onze industrie zou kunnen betekenen, en nu weet ik zeker dat er een ‘human touch’ nodig is om een product te creëren dat aantrekkelijk en goed is.

 

Fotografie: Marthe Bodil Vos.

Lees meer

Stand ontwerp voor HC28 Cosmo

16 / 09 / 2023
DSC_7431 kopie.jpg

Aan de buitenzijde van de HC28 stand tijdens de CIFF beurs 2023 in Shanghai. Voor dit project hebben we een moderne fauteuil gemaakt en een concept voor de presentatie van dit ontwerp. De Twisty fauteuil belichaamt futuristisch minimalisme. Deze fauteuil met haar vloeiende lijnen uit vormschuim is gestoffeerd met een stretch-stof bekleding. Het belichaamt de essentie van eenvoud. Dit ontwerp is een kijkje in de wereld die doet denken aan Stanley Kubricks 'A Space Odyssey’. Een pluim voor het uitzonderlijke vakmanschap van HC28 en de prachtige animatie door CGI artist @vito.boox @kilian.vos and sound design by @wiebe.vos.

Fotografie: Marthe Bodil Vos

Lees meer

Barrel Chair

25 / 07 / 2023
news_klein_barrel_02.jpg

De barrel chair is gebaseerd op rechte lijnen en ergonomische rondingen, met een knipoog naar de archetypische vormgeving van de klassieke houten regenton. Dit ontwerp is min of meer een tuinmeubel, gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Rotatiegegoten meubels zijn structureel robuust. Bovendien breken meubels die uit één stuk zijn vervaardigd veel minder snel dan meubels die zijn gemaakt met meerdere onderdelen die zijn verbonden met mechanische bevestigingsmiddelen. Kortom, de Barrel-stoel is een onverwoestbaar object. De produktie mallen zijn nu getekend en we verwachten deze stoel dit jaar te lanceren.
 

Lees meer

MOOOI Milan Design Week.

22 / 04 / 2023
PHOTO-2023-03-15-12-49-27_02.jpg

Een nieuw ontwerp voor MOOOI: vloerkleed 'Flint' dankt zijn inspiratie en sterke karakter aan het materiaal vuursteen. De bruin-, grijs- en wittinten van deze oersteen worden bepaald door de aanwezige mineralen in het gesteente en de omstandigheden waaronder het is ontstaan. Witte vlekken bevatten meestal weinig of geen onzuiverheden, terwijl bruine en grijze vlekken ijzer bevatten. De dichtheid van de steen zorgt voor een karakteristieke tekening in het patroon en dit was de inspiratie voor onze nieuwe ontwerpen voor Moooi Carpets. Het materiaal vuursteen is een bros gesteente dat gemakkelijk aan de randen splijt. Daarom werd besloten om deze tapijtontwerpen deze karakteristieke lijnen en vormen te geven.
 

Lees meer

Download Formulier