Nieuws

Nieuw PODE brand beeld 2023

28 / 11 / 2022
1 - 002-V4-final-V2-2.jpg

Het Pode magazine 2023, dat onlangs van de persen rolde, is in vele opzichten baanbrekend. Productfoto’s zijn (vrijwel) helemaal uit het boek verbannen, waardoor de nieuwe collectie optimaal tot zijn recht komt. Het meest in het oog springende, zijn de gemanipuleerde beelden. Artdirectors Claire en Roderick Vos daagden fhet otograven duo (Benning-Gladkova / Arjan Benning & Polina Gladkova ) uit om fotografie te combineren met computer-animaties. Het zorgt voor een magisch effect, dat surreèˆel is en gelijktijdig geloofwaardig en onwaarschijnlijk sfeervol. 

Lees meer

MaMa geknoopt

19 / 11 / 2022
Mama-knotted-02-kopie-2-A4.jpeg


Roderick Vos: 


' Eind oktober vroeg Cok de Rooy van The Frozen Fountain mij, en vele andere Nederlandse ontwerpers, een vaas te ontwerpen. The Frozen Fountain, al jarenlang ambassadeur van Dutch Design, bestond inmiddels 30 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. 
Natuurlijk wilde ik graag iets voor hem maken, maar er was toch wel enige tijdsdruk om dit voor elkaar te krijgen in zo’n absurd korte tijd. Kortom: Ik moest een list verzinnen. 
Het werd een grap: en wel met een aanpassing in een al bestaande mal van de Mama vaas.
Waarom niet? : 'gewoon een knoop leggen in 1 van de tuiten van onze iconische MaMa vaas voor Cor Unum’. Soms moet je ons vak niet altijd te serieus nemen, toch..? Het leverde een hilarisch beeld op! De presentatie '50 vases’ in Amsterdam is prachtig geworden en echt zeer de moeite waard om te bezoeken. Dank je Cok de Rooy & Lotte Landsheer! '


The Frozen Fountain: Adres: Prinsengracht 645, 1016 HV Amsterdam.
 

Lees meer

MUST-HAVE ACCESSOIRE

01 / 09 / 2022
beeld chillow news.jpg

‘Puffy’ gewatteerde modeartikelen vormden de inspiratiebron voor dit fraaie kussen van Claire Vos voor Pode. Deze sfeer combineerde ze met haar eigen behoefte aan een wat kleiner kussen. Het resulteerde in Chillow, een kussen met compacte afmetingen (50x35cm) en een verfijnde afwerking. Leverbaar in alle Pode-materialen, van leer en stof tot artificial leather en non-wovens. Een must-have accessoire met een aaibare bolle vorm. Of in de woorden van Claire: een vriendje in de woonkamer.

Lees meer

Forming the COLLAGE collection.

04 / 08 / 2022
_HC28_Rug_Claire_Vos_V01.jpg

Claire Vos; 'De drang om een eigentijdse tapijtserie te vormen door nieuwe vormen als het ware visueel te vouwen, was mijn uitgangspunt voor deze collectie COLLAGE  voor het Chinese merk HC28. Verschillende poolhoogtes zijn speels ingekaderd in een uitgebalanceerde compositie. Natuurlijke tinten worden gecombineerd met contrasterend signatuurzwart en accentkleuren als turkoois en zachtgeel'.

Lees meer

Broadloom for Moooi

11 / 06 / 2022
moooi.jpg


Altijd op zoek naar nieuwe ontwerprichtingen en technieken stelde CLAIRE VOS zichzelf de volgende vraag; wat gebeurt er als je de veelzijdige vormen en kleuren van de natuur decontextualiseert, vervormt en vloeibaar maakt tot nieuwe patronen?
Stelt je een tapijtcollectie voor, geïnspireerd op de ‘objecten van de natuur’, waarbij elk individueel dessin een ander mineraal, organisme of dier benadrukt, zoals de ‘mergelsteen’, de ‘tulpenbloem’ of een ‘ara-vogel’. In deze serie wordt de natuur vloeiend en wordt de vorm van elk tapijt gedicteerd door het patroon van zijn oorspronkelijke inspiratie. Met de serie ‘Liquid Layers’ creëerde Claire Vos een ontwerptechniek waarbij de mogelijkheden oneindig zijn, wat resulteert in een unieke benadering van patroonontwerp die laag voor laag verrast.
 

Lees meer

Linteloo

10 / 06 / 2022
we_Linteloo_Broadway_08.jpg

A striking example of Roderick’s design philosophy is his new ‘Broadway’ sofa, the transition from the front to the sides is not square or rounded, but chamfered at a 45 degree angle. So simple and also so brilliant that it makes you wonder ‘why did nobody else think of this?’ The unique silhouette this gives the ‘Broadway’, is underlined by a thick ‘cord’—covered in the same material as the sofa—, which traces the outline of each element. The silhouette also derives its strength from the fact that each element has been reduced to its essence: a seat and a back, without loose cushions interrupting its visual calm.

Lees meer

Download Formulier