Nieuws

Colt

06 / 11 / 2019
Colt1 kopie groter.jpg

Een vaasje uit keramiek waarbij 9 cilindrische vormen zijn gekoppeld aan het centrale reservoir. Door het gewicht van het water blijft de vaas stabiel staan, en door de subtiele verbinding worden alle buisjes automatisch gevuld. De vaas deed mij achteraf denken aan een cilinder van een revolver, vandaar dat we dit ontwerp Colt hebben genoemd. De vaas ziet er complex uit maar wordt slechts geproduceerd met een twee melige mal. Er zit dus maar 1 horizontale deelnaad in deze vaas en dat is best bijzonder! Colt wordt geproduceerd door Cor Unum.
 

Lees meer

Webbing voor NLXL

29 / 09 / 2019
Cane Webbing scenography Portrait web.jpg

NLXL heeft al met meerdere ontwerpers samengewerkt sinds het bedrijf in 2010 begon met het introduceren van kwalitatief hoogwaardig behang. De expertise van elke ontwerper leidde steeds weer tot uniek spraakmakend behang dat door dit bedrijf jaarlijks op de Salone in Milaan wordt geïntroduceerd. Er werd ons dit jaar gevraagd iets te bedenken met het materiaal riet, mede temeer wij in de negentiger jaren erg veel met dit materiaal hadden gewerkt in Indonesië. We hebben voor dit project gewerkt met mat-gevlochten riet, verwerkt in verschillende houten paneelvormen. Drie basis ontwerpen zijn in dit materiaal door ons gerealiseerd en gefotografeerd, om vervolgens met deze beelden 'behang op rol' te creëren. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat dit gevlochten materiaal een comeback heeft en weer erg actueel is in het interieur. Maar ditmaal als 2 dimensionaal behang. De introductie van deze behang ontwerpen zal plaatsvinden tijdens DDW 2019.
 

Lees meer

Halo

13 / 09 / 2019
Schermafbeelding 2019-09-13 om 13.33.59.png

Een inspirerende samenwerking: HC 28 'cosmopolitan' is een zeer innovatief, zelfproducerend chinees meubelmerk dat probeert eigentijdse producten te ontwikkelen. En dat doen ze fenomenaal in samenwerking met verschillende Aziatische en Europese ontwerpers. Voor dit bedrijf heeft onze studio dit jaar een serie hand getufte karpetten ontworpen genaamd Halo, Cornice, en Tumble. Deze met de hand gemaakte serie karpetten zijn echte hoogstandjes in vakmanschap. In onze ogen de perfecte combinatie van vorm, kleur, en techniek. Onlangs presenteerden wij deze nieuwe ontwerpen, tezamen met een bank en sofa ontwerp genaamd ’Nest’ op de CIFF furniture fair in Shanghai. HC 28 geeft ons een enorme vrijheid in de creatie van onze ontwerpen, en dat maakt deze samenwerking extra bijzonder.  'Thank you, Jianwei LI for this inspiring cooperation!'
 

Lees meer

Nest Sofa

13 / 09 / 2019
COSMO-NEST-sofa-detail.jpg

Een toevallige ontmoeting met een Chinese meubel-fabrikant en ons bezoek aan zijn fabriek deed ons besluiten een samenwerking aan te gaan. De visionaire eigenaar van HC 28, Jianwei Li, introduceert een unieke vermenging van twee werelden, en maakt zijn collectie daarbij tot een echt mondiaal merk. Het is een beetje ‘East meets West’, maar ook een interessante vermenging van de creatieve geest uit het Westen en het uitzonderlijke vakmanschap en drang tot perfectie vanuit de Aziatische filosofie. Voor deze fabrikant hebben we een sofa en bank ontworpen , waarbij we zijn uitgegaan van een gebreide stretch stof genaamd ‘knitwear fabric’. De elastische hoes van deze bank, NEST, wordt in spreekwoordelijke zin als een panty over deze organisch uitziende vorm getrokken.
 

Lees meer

Urushi

31 / 07 / 2019
CROP Chinese lak bijzettafels setting geretoucheerd.jpg

Een echt kenmerk van Japans lakwerk is natuurlijk altijd het diep zwarte oppervlak van het ambachtelijke lakwerk, maar persoonlijk vind ik het veel interessanter om meerdere contrast kleuren te gebruiken in een basisvorm. Het Japanse woord Urushi staat voor

de kunstvorm van het op Japanse wijze schilderen van lakwerk.

Een traditie van honderden jaren terug in de tijd. De speciale reflectie en ogenschijnlijke diepte van het lakwerk, heeft zelfs bij hedendaagse Europese kunstenaars en ontwerpers een zekere aantrekkingskracht. En dat geldt zeer zeker voor mijzelf. Met deze serie van salontafels in verschillende diameters, hoogtes en kleurstellingen pakken we weer de oude ambachtelijke techniek van het hoogglans lakken op. Een moderne ode aan het verleden.
 

 

Lees meer

Bloem Piramides

23 / 07 / 2019
stappel vaas .jpg

In 1593 had nog geen enkele inwoner van Nederland een tulp gezien. Maar nu denkt iedereen bij het zien van de tulp aan Nederland. De historische Nederlandse piramide vaas, ontworpen om tulpen in te plaatsen, is een typisch Hollands icoon. Deze piramides werden het eerste geproduceerd tijdens de 17e eeuw en waren gedecoreerd met Delfts blauw of met een chinees geïnspireerd motief. Maar bij een krachtige hedendaagse vorm voor een dergelijk vaas ontwerp, heb je eigenlijk geen decoratie meer nodig. Mijn moderne interpretatie van de piramide vaas bestaat uit minder gestapelde componenten, maar wel groter qua maatvoering. Op een vijf potig keramisch onderstel plaatste ik drie stapelbare vormen waarbij de laatste twee delen gewoon worden herhaald. Een echt pronkstuk is het geworden. In de 15 tuiten kan je bloemen plaatsen, maar ook zonder tulpen is deze imposante 140 centimeter hoge piramide vaas een uniek object. En met haar tijdloze brons-goud achtige glazuur, is het tevens ook meer een moderne 21 eeuwse piramide vaas geworden. 

 

 

 

Lees meer

Download Formulier